Под ръководството на заместник-министър  Стоян Темелакиев се проведе редовно заседание

...
Под ръководството на заместник-министър  Стоян Темелакиев се проведе редовно заседание
Коментари Харесай

Редовно заседание на Съвета за социално партньорство в МВР

Под управлението на заместник-министър  Стоян Темелакиев се организира постоянно съвещание на Съвета за обществено партньорство с представителите на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи.

В съвещанието взе участие и заместник-министър Таня Райчева. В рамките на дневния ред бе дискутиран поставеният въпрос от САСМВР на извършената среща на 14 април 2022 година, касаещ чиновниците със статут по чл.142, алинея 1, т. 1 от ЗМВР, които са упражнили правото си на пенсия и не престават да работят. По предложение на СФСМВР бе предоставена информация  за подхванати или обсъждани от управлението на Министерство на вътрешните работи ограничения, свързани с икономическия статус на чиновниците – промени на съществени и спомагателни хонорари и обществени осигуровки, както и за подхванатите стъпки в осъществяване на решение по т. 3 от дневния ред на съвещанието на Съвета за административната промяна от 3 май 2022 година Представителите на синдикалните организации във ведомството предложиха инициирането на изменение на Наредбата за командировките в страната, призната с Постановление на Министерски съвет № 72 от 30.12.1986 година, в частта регламентираща размера на дневните пари. 

В съвещанието на Съвета за обществено партньорство участваха още шефове и специалисти от главните административни дирекции на министерството.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР